Educatie

“Allegria” este un loc sigur, in afara spatiului familiar, unde copiii dobandesc experiente pretioase in cadrul propriului lor grup, fiind intr-un mediu protejat. Astfel ei isi dezvolta abilitatile sociale, invata sa fie independenti, sa-si depaseasca frica si sa-si dezvolte increderea in sine si capacitatile individuale.

In domeniul nostru de activitate copilul este prioritatea. Activitatile sunt structurate in functie de grupele de varsta, exeprienta copiilor, interesele si nevoile lor. Invatam continuu sa recunoastem ce este important pentru ei, observandu-le comportamentul in mod constant.

Program normal – 3 grupe

2 grupe – limba romana

1 grupa – limba maghiara

Program prelungit – 12 grupe

8 grupe – limba romana

1 grupa – limba maghiara

3 grupe – limba germana

In cadrul programului prelungit in limba romana se poate opta si pentru cursuri in limba engleza, germana sau maghiara.

In cadrul programului prelungit in limba maghiara pot fi inscrisi copii de orice nationalitate; se vorbeste doar in maghiara. Nu se percepe suprataxa.

Grupele de germana au educatoare vorbitoare native de limba germana. Exista si optiunea unui curs de limba engleza.

Gradinita Allegria asigura educatie interculturala – interculturalism intre cele 3 programe: Romana, Maghiara si Germana – copilul putand fi mutat intre programe.

Limba engleza – la grupele cu program in limba romana si germana

Dans – alaturi de profesori consacrati

Sport si educatie fizica – basket, gradinita noastra este dotata cu panouri si echipament modern pentru practicarea basketului; sah, tenis de masa, inot, atletism (posibile in functie de numarul de doritori)

Muzica – efectuarea acestui curs este conditionata de numarul de doritori

Preocuparea pentru activitatile extracurriculare este diversa si bogata.

Serbari scolare pentru diverse evenimente si tematici, plimbari, vizite, excursii cu scop educativ.

Pentru ca dorim sa stimulam imaginatia si creativitatea copiilor organizam workshop-uridiverse: Gandire divergenta, Piticlick (lectii interactive pe PC), Filip etc.

In fiecare luna vizionam o piesa de teatru – la Teatrul Arcadia, Teatrul Dollo din Arad sau Teatrul Arabela din Bucuresti.

Orice ocazie este buna pentru o excursie in aer liber, unde invatam si lucruri noi. Cu ocazia Zilei Copilului, de 1 iunie, mergem la Cefa, unde invatam despre pescuit. De asemenea, ne place sa vizitam Pestera Ursilor, Baile Felix sau sa iesim la aer curat intr-o excursie la Suncuius.

Invatam mereu lucruri noi despre orasul nostru facand vizite la Primarie, biserica, muzee, biblioteca.